Eerste sessie in 2012 van Vragen/Antwoorden over de Lucifer Opstand.

Georganiseerd in de aanwezigheid van zichtbare en onzichtbare zielen en Hemelse Wezens.

Sessie 36 van 27 juni 2012 – opgenomen –Nederlandse vertaling - Origineel Engels/Frans.

Plaats: Mezza Verde in Placencia, Belize.

Aanwezig: B-Maya, Carole, Cyril en Wivine.

 

Ontvangen door Wivine

Bezoekers :   Malvantra Melchizedek

Leerkrachten Ham en Tomas

                   TALACIA –opgeklommen ziel van het “Korps der Volkomenen” –een menselijke ziel die reeds opgeklommen is tot aan het Paradijs en door De Universele Vader werd omhelsd om “volmaakt” te zijn als Hij.

                   Middenwezens die de verbindingen hebben klaargemaakt en geholpen hebben bij de vertalingen.

{Opmerking Wivine: de aanwezigheid van de Middenwezens werd sterk gehoord en gevoeld. Ze liepen om ons heen en we hoorden hun stappen, zelfs een luide stem. Deze plotse activiteit rondom ons was zelfs een beetje beangstigend. Wij hadden onze ogen gesloten en waren niet in staat om te zien wat er gebeurde. Het leek alsof ze een moment van stress hadden; plotseling liepen ze van de een naar de ander om deze speciale communicatie te regelen tussen de Eerste Woningwereld en ons. Een beetje later kwam de stem van Malvantra erdoor.}

Malvantra sprak na 1u29min          Totale duur meditatie: 2u50min.

MALVANTRA hier: Ham en Tomas zijn klaar. Wij zijn allen klaar. Tomas staat hier naast mij en u kunt beginnen met uw eerste vragen.

STUDENT: Hallo Tomas, dit is Carole hier en ik heb een vraag voor u. De Bijbel verklaart dat "de zonden van de vader zullen overgaan op zijn kinderen". Wij zijn verantwoordelijk wegens onze vrije wil voor onze eigen acties, waarom zouden we dan ontsierd worden door de verkeerde daden van onze ouders? Dank u voor uw verklaring.

TOMAS: Hallo mijn vrienden, dit is Tomas hier. Ik ben blij terug onder jullie te zijn en om jullie interessante vragen te mogen beantwoorden.

Zo Carole, «de zonden der vaderen kunnen terugvallen op de kinderen», zo verklaart de Bijbel. Dat is niet wat het Urantia Boek zegt. Om dit te begrijpen moet u iets begrijpen van "genetica".

In uw DNA vindt u alle codes terug van uw voorgeschiedenis; van de kleine kikker waaruit u bent geëvolueerd, gaande over de half-aapachtige lemuren tot de Homo sapiens die u nu geworden bent. Dit betekent dat uw eigen DNA een mengsel is van het DNA van uw voorouders. Uw eerste voorouders zijn uw ouders, daarna die hun ouders en dan weer die hun ouders... en zo verder totdat u een miljoen jaar teruggaat.

Vanwege de nalatigheid van Adam en Eva, die bovenmenselijk van natuur waren, is er niet voldoende input geweest van hun DNA in het uwe en ik bedoel hier in gans de mensheid, niet alleen in u. Sommige hebben een beetje meer, anderen een beetje minder, maar het is verre van voldoende voor iedereen.

Het kan gebeuren op genetisch gebied dat een beschadigde DNA-code zich op dezelfde foutieve wijze zal reproduceren bij de volgende generaties.

Door het feit dat Adam en Eva 35.000 jaar geleden het DNA van de menselijke rassen niet voldoende konden verheffen toen de mensheid het summum bereikt had van haar biologische evolutie, zullen uw genetici nu moeten leren hoe dit alles te verbeteren. Genetica is echter nog een zeer jonge wetenschap op jullie planeet.

Aan de andere kant wordt er veel Universum Energie door de Hemelse Wezens naar jullie planeet gestraald en u helpt daarbij tijdens uw meditaties en met het verzenden van de Energie van de Triniteit naar continenten en landen. Dit alles draagt bij aan de langzame transformatie van het DNA van de Mensheid naar een hoger niveau - zelfs een supra-menselijk niveau.

Het is waar dat mensen altijd de vinger naar u zullen wijzen als u kind bent van een moordenaar of iemand die vele verkeerde dingen heeft gedaan en in de gevangenis is terechtgekomen voor de rest van zijn leven. Maar dat is de manier waarop mensen elkaar beoordelen.

Wanneer u na uw geboorte de "persoonlijkheid" ontvangt en later uw God Fragment (Gedachtenrichter), dan hebt u de mogelijkheid om uw genen te veranderen, of eerder om de dierlijke genen in u te overwinnen door samen te werken met uw God Fragment.

U kunt de beslissing nemen om het pad te volgen dat God voor u heeft ontworpen. Zodra u contact opneemt met dit innerlijk God Fragment dat constant praat tegen u om u te helpen uw ziel te ontwikkelen en dat u kiest om zijn advies te volgen, dan zult u op een veel betere manier evolueren. Uw ziel zal veel hogere niveaus bereiken en u zult een heel andere persoon worden dan uw biologische vader die in de gevangenis terechtkwam vanwege zijn daden. Ik weet dat dit niet uw geval is, het is slechts een voorbeeld dat ik hier geef.

Al uw beslissingen, alles wat u doet wordt opgeslagen in uw cellen en uw DNA. Dus u kunt alles wijzigen en beïnvloeden zodra u uit eigen wil beslist om de leiding te volgen van uw innerlijk God Fragment.

Vele menselijke zielen hebben zich van oudsher kunnen ontwikkelen maar velen zijn ook gedegenereerd door de weg neerwaarts te volgen, door onbekwaam te zijn om een Mens te worden waar de wil, de capaciteit en de intelligentie aanwezig waren om op zoek te kunnen gaan naar een Schepper.

Dus ja er is een biologische erfenis maar die is gemakkelijk te overbruggen door onderwijs, door te kiezen om niet hetzelfde te doen. Vergeet niet dat u zonder enige kennis geboren wordt en dat de manier waarop u wordt opgevoed, uw godsdienst en uw omgeving vrij veel bepaalt hoe u later zult gaan denken. Onderwijs is een zeer belangrijke factor. Zodra u leert uw "innerlijke leiding" te volgen zult u altijd op de goede weg zijn en dan zult u niet de zonden van uw voorouders navolgen, als er al zoiets was.

Ik weet niet of ik duidelijk genoeg was in mijn antwoord. Als u meer uitleg nodig hebt kunt u dat gerust vragen.

STUDENT: Neen Tomas, ik dacht meer aan het spirituele vlak, ik ben op de hoogte van de DNA-erfenis.

TOMAS: goed! Dan zal ik het eenvoudiger uitleggen. U dient uw Gedachtenrichter te helpen met de groei van uw ziel, u bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het eeuwige voortbestaan van uw ziel en alleen u... dankzij uw beslissingen. Uw ouders, uw voorouders hebben daar niets mee te maken. U bent het, samen met uw Gedachtenrichter, die zich een ziel schept met de mogelijkheid tot eeuwige overleving en die haar weg wilt voortzetten naar de Universele Vader in Het Paradijs, dit is het wat doorslaggevend is. Uw ouders kunnen dat niet voor u beslissen, niemand kan dat, enkel en alleen u en uw voorouders hebben geen invloed op de spirituele niveaus. Is het nu duidelijker voor u? (Ja, ja).

Student: Hallo Tomas, ik ben B-Maya. De meerderheid van de wereld gelooft in het christendom. Waarom zegt hun spiritueel geloof dat bekeren, het doopsel en naar de kerk gaan een demonstratie is van goed zijn en ze zeggen ook dat dit de middelen zijn om een hechte relatie te verkrijgen met God?

TOMAS: allereerst hebt u in het christendom veel verschillende richtingen en het is niet het belangrijkste geloof in de wereld. Christendom wordt op de voet gevolgd door Boeddhisme. Boeddhisme kwam in ontstaan 500 jaar voor Christus hier op deze wereld rondliep. Het christendom werd verspreid door de apostelen van Jezus. Zij hebben nooit een Bijbel geschreven. Deze Bijbels werden veel later geschreven, meer dan honderden jaren later en bovendien werd niet alles wat Jezus heeft verteld in deze Bijbels neergeschreven of wat hij vertelde werd niet opgeschreven op de wijze dat Jezus het bedoeld had.

U stelt vele vragen tegelijkertijd.

Laat ons nu eens alleen al naar het christendom kijken in uw land waar u tientallen verschillende christelijke groeperingen hebt die allemaal een kerk en een priester hebben en die priester weet alleen maar wat er in zijn Bijbel staat. Elk van deze verschillende christelijke richtingen heeft zijn eigen Bijbel en zijn eigen interpretatie ervan en allen noemen zich christenen. U hebt Katholieken, Methodisten, Evangelisten, Jehovah’s, de Heiligen van de Laatste Dagen, Nazarenen, Padre Pio kerken, Maria kerken en de Menonieten, enzovoorts en daarbovenop nog uw eigen Maya ancestrale geloof. Tien pagina's zijn niet voldoende om al de christelijke bewegingen op te schrijven die hier vertegenwoordigd zijn in Belize, een klein land met een bevolking van 300.000 mensen waarvan de helft kinderen zijn onder de 18 jaar.

Waarom denkt u dat God het ene geloof boven het andere zou verkiezen?

God verkiest niet de ene kerk boven de andere. God zit in ieder mens en wandelt samen met ieder mens en dat is uw Gedachtenrichter, dat Fragment van Hem dat Hij u heeft gegeven.

Naar een priester gaan en God in groep aanbidden in een kerk is een menselijke behoefte.

Welke mening of voorstelling u over God hebt is zelfs van ondergeschikt belang. In de prehistorische tijden, 1 miljoen jaar geleden, was God een donder, een boom, een dier, een steen, een berg.

De manier waarop u God ziet en begrijpt zal veranderen met uw evolutie, zal veranderen door het contact dat u zult aanleggen met uw God Fragment en langzaamaan door het passeren langs duizenden werelden zoals de Woningwerelden, de Morontia Werelden, de Spirituele werelden, Havona en Het Paradijs, zal uw bewustzijn en uw intelligentie toenemen en uw begrip en uw bewustzijn van wie en wat God echt is zal voortdurend veranderen en groeien.

Voor God is het niet zo belangrijk welke naam u Hem geeft, want hij is geen geslachtelijk mens, dus geen man of vrouw. Het is belangrijk voor God dat u nu hier als menselijk wezen op zoek gaat naar een Schepper van alles, iets dat groter is dan u en dat een betekenis voor u heeft. U hebt uw ideeën over wat God is en een andere persoon heeft zijn begrip en visie daarover.

Hoe meer u zult evolueren, hoe meer u leert, hoe meer u in stilte of in meditatie gaat om te spreken met God als een vriend, hoe meer HIJ u zal scholen en u zal laten zien wie en wat HIJ werkelijk is. Uw idee van wat en wie God is zal voortdurend veranderen.

God kan zich overall aan iedereen zichtbaar maken, u hebt daarvoor geen kerk nodig. Dat wordt verteld door hen die hun eigen godsdienst verkopen, die uit een georganiseerde religie voortkomen, die priesters en predikers hebben die hun kerk verkopen en zij zullen u vertellen dat u God enkel kunt vinden hier “in hun kerk” en ja, de mensen geloven dat.

God kan zichzelf laten zien in elke kerk, onder een boom, in open lucht, op iedere berg, hier in deze locatie en hij heeft dat ook gedaan toen jullie voor het eerst een Merkabah Licht Anker hier hebben gecreëerd. God heeft zich zelfs hier vertoond en dat werd gezien door iemand van jullie. Vanaf nu zullen deze soort Merkabah Licht Ankers overal geschapen en gezien worden.

Mensen met een sterk geloof in hun religie en omdat ze denken dat ze het beter weten dan een ander, zullen denken als God zich vertoont in hun kerk dat dit een teken is dat hun religie de enige echte is.

Maar God bindt zich niet aan een religie. U kunt God, de Schepper van Alles die leeft in ieder menselijk wezen op deze planeet niet in de doos stoppen van één aardse religie.

Beantwoord dit uw vraag? (Ja).

Student: Kunt u ons de ware boodschap leveren dat God blij is met de technieken die we geleerd hebben om de Energie van De Triniteit te versturen, het creëren van een Lichtanker (Merkabah), en wat er gaat gebeuren nu met deze nieuwe mogelijkheden?

TOMAS: De technieken die u geleerd hebt om de ‘Energie van de Triniteit’ te transfereren, het scheppen van een Lichtanker en daarbovenop de nieuwe middelen die men u aanleert waarvoor wij u tijdens uw meditaties vormen… die kreeg u van God …..om onder andere het "duister netwerk" en de "duistere plaatsen" te helpen schoonmaken in de 4e dimensie of het "grensgebied" en om te helpen in een verscheidenheid van andere situaties. Wanneer u dit alles gebruikt om te helpen, voor de redenen dat u ze ontvangen hebt dan zult u vele wonderen zien gebeuren om u heen waar u zelf geen uitleg voor zult hebben, maar die u achteraf wel zult ontvangen. U werd gevraagd om al deze dingen die hier gebeuren en nog zullen gebeuren om u heen, geheim te houden binnen uw groep.

God gaf u middelen om te helpen omdat u gevraagd hebt om verlost te worden van de "Obeah" praktijken (Beliziaanse naam voor iets als voodoo of zwarte magie) gepraktiseerd door mensen van dit land. Weet dat wat u "Obeah" noemt verspreid is over de hele wereld. U helpt hieraan tijdens uw meditaties gedurende de welke wij u naar oorden brengen over gans de planeet om ze 'schoon te maken' maar soms is het nodig om fysiek naar sommige regio’s te gaan.

God is verheugd wanneer u voortdurend met Hem praat als uw vriend en wanneer Hij voelt dat u van hem houdt en Hem vertrouwt... dan is God blij... en wanneer u dicht bij Hem wilt zijn en Hem wilt bereiken in het Paradijs om te worden zoals Hij: Volkomen... dan zal God zelfs nog veel gelukkiger zijn.

U hebt geen idee hoe gelukkig u Hem maakt wanneer u met Hem praat wanneer u Zijn aanwezigheid in u erkent. Met de tijd zult u Hem horen en dan gaat u voelen hoe Hij u altijd..... .altijd omringt met Zijn Liefde. Hij is gelukkig op het moment dat Hij voelt dat zijn jonge kinderen, zijn jonge zielen Hem nu al herkennen, dat u van Hem houdt, dat u met Hem praat en Zijn advies volgt.

Vertel me, welke vader zou niet gelukkig zijn in zulk een geval?

Beantwoord dit uw vraag? (Ja Tomas).

Volgende vraag.

{Nota Wivine: de volgende vragen komen van Franstalige mensen en werden in het Frans gesteld en beantwoord.}

Student: Bij het lezen van Verhandeling no. 62 van het Urantia Boek realiseerde ik me dat er veel geduld vereist is om de gewenste resultaten te bereiken in de evolutie van de Mensheid. Toen dacht ik aan Lucifer en herinnerde me een waar gebeurd verhaal in mijn leven.

Iemand had een uitstekend bier ontwikkeld in het land waar ik vandaan kom. Echter om het perfect te produceren, vereiste het een gistingstijd van verscheidene dagen; veel meer dan voor een gewoon bier. Deze persoon verkocht zijn fabriek en binnen de tien jaar moesten de nieuwe eigenaren hem tweemaal terugroepen om de productie terug op peil te brengen omdat er telkens een productiemanager was die het productieproces wenste te versnellen met als gevolg dat het bier niet goed meer was en niemand het nog wilde kopen.

Lucifer wenste ook het groeiproces van zielen te versnellen en het resultaat is inderdaad niet meer hetzelfde. Voor mij is dit het bewijs dat het Plan van De Universele Vader en Christus Michael (Jezus) een goed doordacht plan is en dat het niet zou mogen gewijzigd worden zonder raadpleging van degenen die het oorspronkelijk ontwikkeld hebben. Dank u voor uw opmerkingen.

TOMAS: Het is inderdaad een goed voorbeeld uit uw praktisch leven dat kan gebruikt worden om de vergelijking te maken met het grote “ongeduld” probleem van vele Hemelse Wezens die werken in dit plaatselijk universum Nebadon om de mensenzielen te helpen evolueren en “volkomen” te worden als God. Het is een lange en langzame evolutie en zoals u weet zijn er drie opstanden geweest in dit plaatselijk universum van Nebadon waarvan de grootste die van Lucifer was die zelfs een bijzondere nevenwerking had.

Het proces willen versnellen omdat men de “slimmerik” wil uithangen en zich als intelligenter wil voordoen dan degene die de Plannen ontwikkeld heeft dat veroorzaakt altijd problemen. De Universele Vader heeft Zijn Plannen ontwikkeld en Zijn Zoon Christus Michael heeft die aangepast aan zijn plaatselijk universum Nebadon met het akkoord van Zijn Vader. Elke keer, net zoals het gebeurde in die fabriek, zijn er die wilden afwijken van deze Plannen zonder raadpleging van Christus Michael, gaande zelfs tot zijn gezag te ontkennen en het bestaan van Zijn Vader.

Als het gaat om dingen te versnellen kan dat besproken worden en kunnen er oplossingen gevonden worden om sommige processen te verbeteren. Maar ondoordacht de evolutie versnellen van de menselijke ziel is nooit, nooit succesvol geweest. Dit werd vooral gezien met de rebellie van Lucifer en met de andere opstanden. Het geeft niet het verwachte resultaat. Dit werd vooral duidelijk na de Lucifer rebellie, maar ook met de andere opstanden. Het geeft geen goede resultaten.

Over het algemeen treden opstanden op als de Schepper Zonen van de Orde der Michaël’s, zoals de uwe die u Jezus Christus noemt, met hun zelfschenkingen beginnen. Een Schepper Zoon heeft veel geleerd, hij heeft Schepping ’s capaciteiten, zijn eigen karakter, eigen ideeën en plannen die hij met zijn Vader, De Universele Vader, bespreekt om uiteindelijk u te scheppen. Vervolgens gaat hij u helpen bij de ontplooiing van uw ziel die dan haar evolutionaire loopbaan zal vervolgen op de Morontia werelden van dit plaatselijk universum, daarna op de Geestelijke Werelden van het Superuniversum, dan op de werelden van Havona en vervolgens op Het Paradijs om "volmaakt" te worden als De Universele Vader. Dit is een "ENORM PLAN" en er werd een enorme hoeveelheid Hemelse Wezens geschapen om dit alles te beheren en te bewerkstelligen.

Hoe meer men de rangen van de Hemelse Wezens afdaalt, hoe dichter men het niveau van de mens nadert, hoe meer ze verwijderd zijn van de invloed van De Universele Vader.

Echter u die een Fragment van God ontvangen hebt, u mag zelf beslissen om uw ziel te ontwikkelen en de weg op te klimmen naar De Universele Vader volgens uw eigen tempo, uw eigen daden en beslissingen dankzij die onaantastbare “vrije wil” die u hebt ontvangen.

Al de Hemelse Wezens die uw evolutie wilden versnellen, omdat ze het Plan van de Universele Vader en van Christus Michael niet goed hadden begrepen, luisterden naar de grote sofisterijen, de grote verhalen van een vreselijk intelligent wezen (Lucifer), dat veel slimmer was dan hen en zij hebben zijn ideeën gevolgd omdat ze zich hebben laten beïnvloeden.

Het is tot hiertoe drie maal gebeurd en door het feit dat we niet onmiddellijk een halt hebben toegeroepen aan deze opstanden, dat we deze ziekte hebben laten uitspelen tot het bittere einde, om te zien wat het allemaal als negatiefs en positiefs met zich kon meedragen, hebben we inderdaad gezien dat er links en rechts enkele verbeteringen konden aangebracht worden om de menselijke zielen beter te helpen wanneer ze van de materiele planeten aankomen op de Morontia Woningwerelden.

Echter ronduit het proces versnellen kan men vergelijken met een bloem snel en hoog laten groeien door een overdadige toevoer van meststoffen zodat ze een lange slappe steel krijgt en ondiepe wortels om bij de geringste wind omver te vallen.

De versnelling van het ontwikkelingsproces van zielen voortkomend uit dierlijke evolutie is een fundamentele fout. Dit is geen theorie of een blind geloof in De Universal Vader, neen, het is 200.000 jaar Lucifer Rebellie die ons dat heeft aangetoond.

Alle planeten van het Superuniversum kijken deze kant op en ook naar de andere opstandige planeten en we zien heel goed dat de filosofieën van Lucifer en de planetaire Prinsen die hem volgden niet de gewenste resultaten opleverden. Dank u wel.

Volgende vraag a.u.b.

Student: Vraag over Lucifer. Ik heb altijd de indruk gehad dat er een soort van bitterheid ontstaan is bij deze briljante Lanonandek Zoon. Die plotseling is gaan knagen, zich is gaan verheerlijken en tot slot van rekening is hij zijn eigen vader Christus Michael gaan haten samen met zijn briljante metgezellen. Hij is zelfs zo ver gegaan met te beweren dat De Universele Vader niet bestond. Neen, het was een uitvindsel... en ik weet heel goed dat dit niet waar is. Dan is hij openlijk het “Korps der Volkomenen"--het korps van de opgeklommen zielen die omarmd werden door de Universele Vader-- gaan aanvallen door te beweren dat deze Volkomenen onzin vertelden en dat ze hem zelfs niet konden bewijzen dat God bestond.

Ik kan mij niet ontdoen van het idee dat ergens iemand in dit "Korps der Volkomenen" hem heeft beledigd waardoor hij zich mentaal is gaan opblazen, zijn Opstand op een intelligente manier is gaan voorbereiden, om te bewijzen dat hij gelijk had.

Ik denk ook niet dat hij in het begin van zijn "Vrijheid ’s Verklaring ", of zijn publieke opstand ’s verklaring, nog het beste voorhad met de zich ontwikkelende mensenzielen en aan het eind kon het hem zeker en vast een zorg wezen. Het geeft me echt de indruk dat hij reageerde alsof iemand hem had beledigd, op hem heeft neergekeken en dat hij dat niet heeft verteerd. Dank u voor uw opmerkingen.

TALACIA: Ik ben TALACIA en ik zal antwoorden in plaats van TOMAS.

Ik ben een "Volkomene". Ik ben wat u gaat worden. Ik maak deel uit van het "Korps der Volkomenen", ik ben geen ziel die op uw planeet is geboren. Ik heb alle werelden van Havona en Het Paradijs doorlopen en ik ben iemand die door De Universele Vader werd omhelsd. Dus, ik weet heel goed dat De Universele Vader, De Triniteit en De Allerhoogste bestaan. Het is inderdaad wel waar dat men het moet ondervinden om volledig te begrijpen wat Ze betekenen.

Wat er precies gebeurd is met Lucifer, voormalig Soeverein van het Planeten Stelsel Satania met als hoofdzetel Jerusem toen hij de Wereld van de Volkomenen in Satania bezocht heeft weet ik niet.

Ik spreek hier namens het "Korps der Volkomenen” die de taak heeft op zijn eigen wereld – de 1e overgangswereld van de 56 die rond Jerusem draaien - zorg te dragen voor baby's tot ze ongeveer 16 jaar oud zijn. Deze kinderen krijgen ook een Gedachtenrichter na hun eerste morele beslissing net als u en wanneer zij besluiten om hun opklimming verder te zetten beginnen ze hun volgende evolutiestap op de 1e Woningwereld, die een van de 7 satellieten is of 'Woningwerelden' die circuleren rond de ‘1e overgangswereld’ en die algemeen de "wereld van de Volkomenen" genoemd wordt. Ik zou hier even alle ouders willen geruststellen die zeer jonge kinderen verloren hebben om hen te vertellen dat de onontwikkelde ziel van hun baby of klein kind niet verloren is. Daar wordt zorg voor gedragen en u zult ze weer zien.

Laat ons nu voortgaan met Lucifer.

Er zal zeker een woordenwisseling geweest zijn tussen hen toen Lucifer probeerde de manier te bekritiseren hoe de Volkomenen deze kinderen opvoedde en toen hij trachtte hen te beïnvloeden.

Lucifer beschikte niet over een God Fragment (Gedachtenrichter) zoals u. Het was een zoon van Christus Michael en uw Moeder Geest Nebadonia die behoorde tot de Orde van de Lanonandek Zonen die inderdaad niet beschikken over een God Fragment. Ze hebben wel andere ontwikkelingsmogelijkheden dan u en zij maken deel uit van dit plaatselijk universum Nebadon.

Ooit zullen de plaatselijke universa en de Superuniversa verankerd worden in Licht en Leven en dan zal er een ander Universum tijdperk optreden. De Allerhoogste zal dan de volledige machten ontvangen over al de zeven Superuniversa en God de Almachtig Allerhoogste geworden zijn. Dan zal Zij beginnen met het ontwikkelen van de kosmische buitenwerelden die circuleren rondom de Zeven Superuniversa.

Alle Hemelse Wezens geschapen door Christus Michael en Nebadonia hebben een prachtige toekomst, net als u.

Lucifer had echter een trots karakter en het is mogelijk dat er discussies ontstaan zijn met betrekking tot zijn suggesties die door het "Korps der Volkomenen" waarschijnlijk niet werden aanvaard. Hoewel ik niet alle details ken, is er een grote kans dat zijn trots een richting is ingegaan die niet meer aanvaardbaar was en hij zal wel ergens meer macht en invloed hebben willen uitoefenen dan hij oorspronkelijk had ontvangen op het moment dat hij tot Soeverein bekroond werd van het Planetenstelsel Satania.

Lucifer is zeker beledigd geweest door meerdere Hemelse Wezens die aan zijn eisen niet wilden voldoen. Waarschijnlijk is het idee van een opstand langzaam aan gaan sluimeren in zijn hoofd. Zijn trots was enorm en net zoals op uw eigen wereld weet u dat een trotse persoon ook zeer gemakkelijk beledigd wordt. Ze kunnen volgens hun aard verschillend reageren, sommigen kunnen brutaal zijn en anderen gaan achter wraak of maken een plan om hun superioriteit aan te tonen en zelfs hun straffeloosheid.

Ik ga hier niet verder op ingaan. Dank u dat u mij toestond te spreken namens mijn Orde, een Orde die u na vele, vele levens zult toetreden. Dag allemaal.

TOMAS :  Het is terug Tomas hier, u mag uw volgende vraag stellen.

Student : Vraag over Verhandeling 63 – Andon en Fonta de eerste wezens die als menselijk werden beschouwd bijna 995.000 jaar geleden.

Het Urantia Boek zegt: (711.3) 63:0.3 Andon is de Nebadon-naam die betekent ‘het eerste op de Vader gelijkende schepsel dat een menselijke hunkering naar volmaaktheid vertoont.’ Fonta betekent ‘het eerste op de Zoon gelijkende schepsel dat menselijke hunkering naar volmaaktheid vertoont.’ Andon en Fonta hebben deze namen nooit gekend totdat deze hun werden gegeven ten tijde van de fusie met hun Gedachtenrichters.

Vraag: Wil dit zeggen dat het verschil tussen een mannelijk en een vrouwelijk mens zijn oorsprong vindt in een soort van gelijkenis met De Universele Vader en De Eeuwige Moeder-Zoon? Omdat ze ook samen kinderen scheppen...weliswaar Paradijs Zonen en geen mensen.

TOMAS: inderdaad daar ligt de oorsprong. Daar zij Goden zijn van De Triniteit is het moeilijk voor u om u daar een voorstelling van te maken. De eersten die het dichtst bij u staan in de Hemelse Hiërarchie, die zich als mannelijk-vrouwelijk differentiëren en door u kunnen beschouwd worden als ouders zijn:

-Christus Michael, Zoon van de Universele Vader en Eeuwige Zoon en

-Nebadonia uw Moeder Geest, dochter van de Oneindige Geest.

Er is een wezenlijk verschil dat doorgegeven wordt langs de Schepper Zonen en de Moeder Geesten van een plaatselijk universum naar de geseksualiseerde mens toe –Man – Vrouw, die u bent.

U hebt twee complementaire wezens nodig – de Man en de Vrouw – om een nieuw wezen te scheppen. Dit patroon gaat u terugvinden in gans de Hemelse Hiërarchie: er zijn altijd twee complementen nodig en soms zelfs drie om een nieuw wezen te scheppen.

Dank u voor uw vraag.

Student : Uittreksel uit het Urantia Boek: (711.7) 63:1.4 Het besluit van Andon en Fonta om de Primaatstammen te ontvluchten, impliceert een verstandelijk peil dat ver uitstak boven de lagere intelligentie die kenmerkend was voor zeer velen van hun latere nakomelingen, die zich verlaagden door met hun achtergebleven nichten en neven van de stammen der mensapen te paren. Maar hun vage gevoel dat ze iets meer waren dan alleen maar dieren werd veroorzaakt door het feit dat ze persoonlijkheid bezaten, en werd nog versterkt door de inwonende aanwezigheid van de Gedachtenrichters.

Vraag: het is pas uit de tijd van Andon en Fonta dat het boek spreekt van "in het bezit zijn van persoonlijkheid", het gevoel hebben om verschillend te zijn van de andere. Doet de “persoonlijkheid”, geschenk ontvangen van De Universele Vader, zich pas voor wanneer het mentale bewustzijn van de mens onder invloed komt te staan van al de zeven Assistent Bewustzijnsgeesten? Hoe werkt het? Wanneer ontvangen we onze “persoonlijkheid”?

TOMAS: Voor het moment ontvangt u allen uw persoonlijkheid bij de geboorte of een beetje later. Dit is de huidige situatie.

Uw "persoonlijkheid" is uniek en onveranderlijk en is iets anders dan uw “ziels-identiteit”. De persoonlijkheid en de Gedachtenrichter blijven onveranderd maar als ze samenwerken dan brengen ze constant verandering teweeg die de groei van uw ziel veroorzaakt. Uw persoonlijkheid bezit moraliteit en herkent andere persoonlijkheden, onderscheid verschillen met andere persoonlijkheden, zoekt ze op en kan daar verwantschappen mee aangaan. Daar de mens een sociaal wezen is zal hij andere mensen of persoonlijkheden gaan opzoeken. De mens is niet gemaakt om alleen te zijn.

De ‘persoonlijkheid’ beslist ook over haar gedragspatronen en zal na de fysieke dood voortgaan met uw ziel en de’ identiteit’ van uw ziel. Het is uw ‘persoonlijkheid’ die zal beslissen om haar wil aan God over te dragen en die creatief of co-creatief is.

Laten we nu teruggaan naar die historische tijden.

Een evoluerend dierlijk schepsel zal via genetische sprongen evolueren tot een ‘mens-dier’ met een hogere intelligentie waarop de zeven Assistent Bewustzijnsgeesten kunnen inwerken. De ‘assistent-bewustzijnsgeesten’ zijn geen geesten maar eerder ‘geestelijke circuits’ geschonken door Nebadonia, uw Moeder Geest. Van zodra het bewustzijn van deze ‘mens-dieren’ vatbaar werd voor de 6de en de 7de Assistent Bewustzijnsgeesten, namelijk die van Godsverering en Wijsheid konden zij een "persoonlijkheid" ontvangen evenals en hun nageslacht.

Vervolgens ontvingen ze na hun eerste morele beslissing een Gedachtenrichter rond de leeftijd van 10 à 15 jaar.

Andon en Fonta werden hierdoor de eerste Mensen die zich een ziel konden ontwikkelen die eeuwig kon voortbestaan en zij fusioneerden succesvol met hun Gedachtenrichter of God Fragment op de Morontia werelden. Hun afstammelingen ontvingen ook een ‘persoonlijkheid’ en een ‘Gedachtenrichter’ maar niet al die zielen waren in staat om later te fuseren met hun Gedachtenrichter. Hun ziel ontving dan een Fragment van uw Moeder-Geest Nebadonia waarmee ze wel in staat waren om te fuseren om aldus permanente bewoners te worden van dit plaatselijk universum.

Uw volgende vraag a.u.b..

Student :Uittreksel uit het Urantia Boek: (714.7) 63:4.9 Het is onmogelijk zulke primitieve wezens ertoe te brengen lang in vrede samen te leven. De mens stamt van vechtlustige dieren af, en indien ongecultiveerde mensen nauw bij elkaar zijn betrokken, irriteren en ergeren zij elkaar. De Levendragers kennen deze neiging van evolutionaire schepselen en zorgen er daarom voor dat zich ontwikkelende mensen ten slot in tenminste drie, en nog vaker zes, verschillende, afzonderlijke rassen worden gescheiden.

Vraag: kunt u ons uitleggen waarom het verschijnen van de zes gekleurde rassen na de verschijning van de eerste mensen voordelig was voor onze ontwikkeling?

TOMAS: Normaal gezien verschijnen de gekleurde rassen vooraleer de ‘eerste mens’ eigenlijk een Gedachtenrichter ontvangt die hen helpt om zich een ziel te ontwikkelen.

Jullie planeet is een decimale planeet. In dit planeten Stelsel wordt één planeet op 10 een decimale planeet genoemd waar het is toegelaten om met “het leven” te experimenteren. Dit betekent dat de Levendragers, de genetici van dit plaatselijk universum Nebadon, hier naartoe zijn gekomen om leven te implementeren met aangebrachte verbeteringen en nieuwigheden. Zij zijn net als uw wetenschappers. Waar ze leven implementeren observeren ze wat er gebeurt en dan beslissen ze om het “leven” op een volgende planeet te verbeteren.

Er werden hier vele experimenten uitgevoerd. Voor u begon alles met de kikker waaruit de vroege mensachtige uit het dierlijke leven kon tevoorschijn komen. Daarna kwamen de eerste ‘Mensen’ die morele beslissingen konden nemen voort uit de voorouderlijke soort van de half-aapachtige Lemuren. Wat doet dat de angsten, de instincten en het geweld van het dier nu nog deel uitmaken van het fysieke lichaam.

Het doel van de evolutie van de vroege mens is om intelligenter te worden, is om meer in staat te zijn de "zeven Assistent Bewustzijns Geesten" te ontvangen en de capaciteit van het mentale bewustzijn te verhogen. Zodra het mentale bewustzijn een voldoende hoog niveau bereikt, zal uw Moeder Geest haar ‘Geest’ of wat gebruikelijk “de Heilige Geest" wordt genoemd uitstorten op die evoluerende mensen.

De zes gekleurde rassen hadden ieder hun eigen karakteristieken, hun oorlogszuchtige of vreedzame, sedentaire en nomadische tendensen.

Het ene ras ging zich sneller spiritueel ontwikkelen, zoals het rode ras en de gele rassen hadden dan weer meer neiging om het familieverband te ontwikkelen.

Het is het mengen van deze rassen met de eerste menselijke rassen, Andonieten genoemd naar de naam van Andon, dat de genetica van de mens werd verbeterd en dat hun behoefte om de hele tijd te vechten voor hun grondgebied, voor hun voedsel en vrouwen zoals dat tussen de dieren gebeurd afnam. Alleen is hier deze volledige rassenvermenging niet gebeurd. Want dat was het doel van het invoeren van deze verschillende rassen, namelijk dat ze zich volledig zouden vermengen opdat de mens ooit pacifistische civilisaties zou ontwikkelen op gans de planeet.

Hier op Urantia heeft niets zich voorgedaan zoals voorzien en alles wat moest lukken....... is allemaal verkeerd gelopen.

Wel, geen paniek. Velen zijn hier aangekomen om u uit de nood te helpen en u ontvangt enorme hulp; zowel op genetisch niveau, als op de geestelijke, intellectuele en materiële niveaus.

Dank u voor uw vraag.

Student : Uittreksels uit het Urantia Boek: (735.7) 65:4.8 Een andere opmerkelijke afwijking in de procedure was de late komst van de Planetaire Vorst. In de regel verschijnt de vorst op een planeet ongeveer in de tijd dat de wil zich ontwikkelt; indien deze opzet was gevolgd zou Caligastia reeds in de tijd van Andon en Fonta op Urantia zijn gearriveerd, in plaats van bijna vijhonderdduizend jaar later, gelijktijdig met de verschijning van de zes Sangik-rassen.

(735.8) 65:4.9 Aan een normale bewoonde wereld zou een Planetaire Vorst zijn toegekend op verzoek van de Levendragers ten tijde van, of iets na de verschijning van Andon en Fonta. Maar aangezien Urantia was aangewezen als een planeet voor levensmodificatie, was reeds tevoren overeengekomen dat de Melchizedek-waarnemers, twaalf in getal, zouden worden uitgezonden om de Levendragers te adviseren en toezicht op de planeet uit te oefenen tot de Planetaire Vorst zou komen. Deze Melchizedeks kwamen op het tijdstip dat Andon en Fonta de besluiten namen die de Gedachtenrichters in staat stelden in hun sterfelijk bewustzijn te gaan wonen.

Vraag: Waarom werd eigenlijk de aankomst van de Planetaire Prins vertraagd en zijn eerst de Melchizedeks gekomen om toezicht te houden op de evolutie van de Mensheid in zijn vroegste stadium?

TOMAS: omdat het een experiment en een ontwerp was van de Melchizedeks die met de Levendragers werken. Omdat werd besloten om het leven te laten evolueren of de schepping van de eerste menselijke wezens ruim voor de komst van de gekleurde rassen en veel sneller dan normaal.

Gewoonlijk verschijnen de eerste mensen pas 500.000 jaar na de inplanting van de eerste levenscellen in de daarvoor geschikte zeeën. Hier verschenen ze veel vroeger en de betrokken Melchizedeks die de instemming van Christus Michael en de Ouden der Dagen ontvangen hadden voor dit experiment wilden dit project in het oog houden.

De Planetaire Prins kwam op tijd en op de juiste datum zoals op een planeet met een standaard evolutie.

Alles werd hier ondersteboven gegooid. Men is begonnen met de opkomst van de eerste mensen en pas daarna zijn de verschillende kleurrassen verschenen en dan hadden al deze rassen zich moeten mengen.

Dit alles was erg nieuw en voor de eerste maal had men aanvaard om een proces te versnellen, iets dat nog nooit was gebeurd. Het kan dus niet gezegd worden dat Christus Michael niet van tijd tot tijd experimenten toestaat voor de versnelling van bepaalde ontwikkelingsprocessen daar dit wel degelijk een uitstekend voorbeeld is van de versnelling van een proces.

De Melchizedeks die gespecialiseerd zijn in het werk met de Levendragers waren hier om een oogje in het zeil te houden. De Planetaire Prins kwam niet te laat. Hij kwam op het moment waar een Planetaire Prins altijd aankomt op gelijk welke planeet. Dit was ook zo gepland. Hij kwam toen de voorwaarden normaal waren voor de komst van een Planetaire Prins. Er was al een vermenging tussen de eerste mensen en de gekleurde rassen en de mensheid had haar eerste kleine stappen vooruit gedaan waardoor de Prins met zijn werk kon beginnen.

Dit was ten gevolge van een eerste experiment om het ontstaan van een menselijk wezen te versnellen dat kon denken en morele beslissingen nemen, dat kon aanbidden en voelen dat er een aanwezigheid van een Schepper om hem heen was, voordat de gekleurde rassen ontstonden en de vermenging kon beginnen.

Er werd nog een andere nieuwigheid ingevoerd en dat was dat de gekleurde rassen niet op verschillende tijdstippen op verschillende locaties op de planeet geboren werden. Ze zijn hier allemaal geboren uit één enkele familie en dat was ook een nieuw experiment.

Dank u voor uw vraag.

Student : uittreksel uit het Urantia Boek: (736.2) 65:4.11 Het was onze bedoeling om in het evolutionaire leven op Urantia een vroege manifestatie van wil voort te brengen, en hierin zijn wij geslaagd. Gewoonlijk treedt de uiting van de wil pas op wanneer de gekleurde rassen reeds lang bestaan, en doorgaans verschijnt deze dan het eerst onder de hogere typen van het rode ras. Uw wereld is de enige planeet in Satania waar wilsvermogen van het menselijke type is verschenen in een volk dat aan de gekleurde volken is voorafgegaan.

Vraag: waarom en wie heeft besloten om te proberen om veel vroeger een menselijk ras te produceren met een wil dan op andere planeten gebruikelijk is? Andon en Fonta, de eerste mensen, verschenen bijna 500.000 jaar eerder dan op andere planeten als mijn deductie juist is.

TOMAS: Ik denk dat ik deze vraag beantwoord heb in mijn vorig antwoord. Dit experiment werd uitgevoerd met het akkoord van Christus Michael en de Ouden der Dagen die altijd hun toestemming moeten geven als het gaat over het implementeren van leven. De Melchizedeks die met de Levendragers werken hadden deze veranderingen voorgesteld.

Volgende vraag.

Student: Uittreksel uit Urantia Boek: (736.7) 65:5.4 Er zijn natuurlijk bepaalde compensaties voor beproevingen, zoals de zelfschenking van Michael op Urantia. Maar ook ongeacht al dergelijke vergoedingen, spreken de latere hemelse toezichthouders op deze planeet hun volle vertrouwen uit in de uiteindelijke evolutionaire triomf van het menselijk geslacht, en in de uiteindelijke rechtvaardiging van onze oorspronkelijke plannen en levenspatronen.

Vraag: Is dit nog altijd het geval? Zal ons huidig menselijk ras in zijn evolutie triomferen zonder extra interventies na wat Caligastia hier deed om ons te beperken?

TOMAS: om het vriendelijk te zeggen zullen we u een helpende hand moeten toesteken.

Er zijn vele ‘correctie plannen’ voorzien voor deze planeet die een uitzonderlijke bestemming en doel heeft.

De opstand en de kwade acties van Caligastia die leerling-tovenaar wou spelen zonder de beste bedoelingen te hebben met de mensenzielen hebben er geen goed aan gedaan. Waarom zou hij veel inspanningen gedaan hebben voor de ontwikkeling van een mensenziel om haar voort te helpen in haar opklimmingsloopbaan tot aan het Paradijs om daar te worden omarmd door De Universele Vader, wier bestaan in de eerste plaats al werd ontkend door Lucifer en Caligastia?

Om zijn eigen ideeën uit te voeren heeft hij het “Morontia levensnetwerk” gemanipuleerd en heeft hij u nog vele andere schadelijke dingen aangedaan. Om de gevolgen van deze malversaties aan te pakken moeten er enkele wijzigingen aangebracht worden aan het menselijk ras en daarvoor zijn er verschillende programma’s nu in werking gebracht.

De Levendragers hebben uitstekend werk geleverd. Daar het een experiment was zijn er zeker fouten gebeurd, maar het waren niet de fouten van de Levendragers die hier de grootste schade hebben aangericht. Het is noodzakelijk dat De Universele Vader en Christus Michael ingrijpen om een krachtimpuls te induceren zodat de Mensheid haar evolutie kan blijven aanhouden zoals het was gepland in de oorspronkelijke Plannen van Christus Michael.

Dank u voor uw vraag.

Wij zullen hier met uw vragen stoppen. Ik denk dat HAM antwoorden heeft op vragen gesteld door de onzichtbare zielen en wezens. Dank u voor uw geduld, een ogenblik alstublieft.

HAM: Hallo het is HAM hier. Er zijn veel vragen van zielen en Hemelse Wezens die voortkwamen uit de opstand en die zich nu sinds een tijdje bevinden op de Eerste Woningwereld. Ze beginnen in te zien wat hen fundamenteel verkeerd werd aangeleerd , namelijk dat er geen Universele Vader bestaat, geen Triniteit en dat Christus Michael geen macht had boven hen en dat men geen ziel kan laten evolueren als men vanaf het begin het bestaan van de Universele Vader ontkent.

Dus als u vanaf het begin het bestaan van De Universele Vader en De Triniteit ontkent en u wilt de geschapen zielen rondom u houden, wat voor een toekomst als planetaire Prins kunt u die zielen bezorgen? Dat is wat ik u vraag, u als Engel, u als Serafijn, u als Morontia wezen, u als Materiele Zoon en Dochter?

Dat is wat ze nu eigenlijk beginnen te begrijpen. Dit begrip komt voort uit de bevestiging dat u, mensen levend op Urantia, contact hebben met uw innerlijke God Fragment, dat u zich bewust bent van de aanwezigheid van God in u, dat u wilt opklimmen tot bij Hem en hen in hun waanideeën zoals "er is alleen vrijheid, er zijn alleen fysieke wetten en er is geen Universele Vader" niet wenst te volgen.

Nu begrijpen ze waar de fouten en de leugens van Caligastia en zijn acolieten waren gevestigd. Ze begrijpen dat het voortkwam uit het feit dat zij niet wilden geloven in een Universele Vader, in een grandioze toekomst voor de ziel en dat ze dachten dat er daarna alleen deze Aarde was om er op en rondom te blijven rondhangen.

We gaan deze sessie nu beëindigen en als u wilt kunnen wij een tweede sessie organiseren volgende week waar we zullen doorgaan met uw vragen te beantwoorden. Wij voelen dat ons meisje hier te moe is en denken dat het beter is om nu te stoppen.

Dank u mijn beste vrienden. Dit was zeer waardevol voor alle opklimmende zielen en hemelse wezens, de Volkomenen en alle Hemelse Waarnemers van het Universum. Iedereen is zeer tevreden. We zullen doorgaan met een paar lessen zodat het duidelijk wordt voor iedereen waar het probleem was gelegen en dit zal voor iedereen in dit universum nuttig zijn.

Wij zien ons terug volgende zaterdag of woensdag, u hebt het maar te zeggen. Daar dit de eerste maal was moesten we alles op zijn punt zetten……dat heeft tijd in beslag genomen. We zullen volgende keer sneller kunnen beginnen.

Dank u mijn kinderen en tot ziens.

EINDE.

MEZZA VERDE GROEP.

http://www.mezzaverde.com

Voor de uitleg van de woorden in het blauw zie het Urantia Boek.

startpagina