Het onvolwassen en het volwassen menselijk bewustzijn.

Sessie nr 3 van 18 januari 2016 – Origineel Frans.

Plaats : Mezza Verde in Placencia, Belize. (Carole en Wivine).

Ontvangen door Wivine

Bezoeker: Malvantra Melchizedek.

Malvantra hier: Luister goed naar mij en schrijf ditmaal alles rechtstreeks op. Je hebt meer dan 5 jaar geleerd om uw eigen gedachtenloop te blokkeren tijdens uw meditaties om onze berichten en richtlijnen te ontvangen. Nu hoef je niet langer bang te zijn dat uw mentaal bewustzijn zal tussenkomen wanneer je gewoon onze boodschappen opschrijft. Probeer het, want dit zal je een hoop tijd besparen en dan kunnen wij de tijd van jullie meditaties volledig gebruiken om jullie te onderwijzen en te laten werken. Als je aan onze boodschap twijfelt blijf je vrij om die voor jezelf te houden. Maar je zult zien dat alles goed zal verlopen.

{Nota Wivine : dit is wat ik nu gedaan heb. De boodschappen zullen vanaf nu rechtstreeks doorkomen en op pc geschreven worden en dus niet meer opgenomen worden tijdens meditaties. We blijven 2-maal per week onze groepsmeditaties doen en de andere dagen doet ieder van ons dagelijks zijn Energie transferts naar landen, continenten en personen en zijn individuele meditatie. Wij leren en werken in groep maar ieder individu dient ook zijn eigen levenslessen te ervaren en aan zijn eigen vooruitgang te werken. )

Ik kom jullie een geestelijk antwoord geven op uw huidige levenslessen betreffende uw onenigheid met de jeugd in uw omgeving en uw ontzetting tegenover rijpere mensen die handelen en spreken als adolescenten.

We gaan spreken over het onvolwassen en het volwassen menselijk bewustzijn.

Het mentaal bewustzijn van jongeren leeft in het heden en de nabije toekomst. Het zal eerst zijn genot zoeken, zijn vreugdes en wil alles onmiddellijk. Zijn manier van een situatie te beoordelen is zeer beperkt in de tijd. Hij of zij ziet niet heel ver.

Het bewustzijn dat volwassener wordt zal beginnen nadenken alvorens een besluit te nemen. Het zal kijken naar het verleden om te zien wat werkte. Het zal nadenken over zijn fouten en successen. Vervolgens zal het zijn plan in de toekomst projecteren en het vorm geven in gedachten. Het zal nadenken over alle tegenslagen die kunnen voorvallen en proberen alle kansen aan zijn kant te zetten door de risico’s van mislukking te verminderen. Het gaat zelfs informatie inwinnen bij mensen die ervaring hebben in het gebied waar het actief wilt zijn. Vervolgens, na afweging van de voor- en nadelen, na goed nagedacht te hebben zal het zijn besluit nemen in het heden en beginnen te handelen om zijn doel in de toekomst te bereiken.

Een ouder persoon met een echt volwassen mentaal bewustzijn, zal het verleden, het heden en de toekomst op dezelfde tijdlijn zien.

Het bewustzijn van een jongere is vaak onervaren, maakt geen grootse toekomstplannen en heeft geen lange termijnvisie.

Helaas zijn er volwassen mensen, die geen volwassen bewustzijn bezitten omdat zij onvoldoende geleerd hebben uit hun verleden. Hun toekomst blijft het onmiddellijke, het heden met zijn beperkingen en ze denken niet oordeelkundig na over de toekomst. Ze hebben niet het geduld om een project te laten rijpen, noch de wil en het uithoudingsvermogen om te werken naar een ver gelegen doel. Ze willen alles snel of ze beginnen er zelfs niet aan.

Sommigen zijn dan weer succesvol in hun leven, maar het kan ook uitdraaien op een mislukking omdat ze te hoog wilden springen, te snel wilden vooruitgaan of een te grote schuldenlast op zich namen daar ze geloofden dat ze altijd de wind in het zeil zouden hebben. Omdat ze geen rekening hielden met onvoorziene omstandigheden zoals ziekte, ouderdom, hun incompetentie in een bepaald domein of een wijziging in de economische toestand.

Daar tegenover zijn er jonge mensen die luisteren naar de wijsheid van de ouderen, die hun beslissingen met meer doordachtheid nemen en werken in het heden om een toekomstig doel te bereiken. Ze laten zich niet terneerslaan door eventuele tegenslagen en lukken er altijd in om terug op te klimmen met grote moed en uithoudingsvermogen. Ze leren van hun fouten, worden volwassener na verloop van tijd, nemen de verantwoordelijkheid op voor hun daden en verwachten niet dat de oplossing voor hun problemen vanzelf uit de hemel zal vallen.

Het gevorderde volwassen bewustzijn dat geestelijk of filosofisch onderzoek doet, zal tegelijkertijd in het verleden, het heden en de toekomst leven. Het fungeert en schept in het heden terwijl het altijd naar achteren en naar voren kijkt. Het laat zich ook van binnenuit leiden door raad te vragen.

Deze mensen kunnen de factor 'tijd' transcenderen en ontvangen een visioen van het eeuwige leven van hun ziel. Ze zien zichzelf als onderdeel van een enorm universum en werken al in het heden om het doel van hun zielsontwikkeling te bereiken. Deze mensen beseffen dat alles niet in één materieel leven kan geleerd worden en dat er andere morontia en geestelijke werelden bestaan waar ze zich kunnen perfectioneren, andere avonturen beleven en dienstbaar kunnen zijn op duizenden manieren. Zij hebben begrepen dat zelfs na het bereiken van de Goddelijke perfectie in het Paradijs er andere doelstellingen en belevenissen op hen wachten, dat er altijd nieuwe bergen te overschrijden zullen zijn om te groeien naar oneindige, ultieme en absolute stadia.

Duidelijker gezegd voor jullie: ze weten dat ze zich nooit gaan vervelen. Omdat er niets vervelender is voor een actief en creatief schepsel die een doel heeft bereikt, even uitrust en zich dan moet afvragen: 'wat ga ik nu doen?’

Deze volwassen zielen weten wie ze waren, wie ze momenteel zijn en wat zij zullen worden. Zij kunnen zeggen als God: Ik was, Ik ben, Ik zal zijn.

Het verleden – het heden – de toekomst staan op één tijdslijn voor hen.

Dank u, mijn kinderen. Zoals jullie zien, ben ik altijd in uw buurt en met jullie. Ik ben niet uit uw horizon verdwenen.

EINDE.

MEZZA VERDE GROEP.

http://www.mezzaverde.com

Voor de uitleg van de woorden in het blauw zie het Urantia Boek.

startpagina