De Waarheid komt uit een kindermond.

Sessie nr 11 van 22 juli 2017 – Origineel Nederlands.

Plaats: Mezza Verde in Belgďe.

Dit is de geloofs-belevenis en overtuiging van een meisje van – 9 jaar – spontaan opgeschreven op 15 Juli 2017. Ze was die dag vanalles aan het vertellen over engelen aan haar mama. Mama, zoals alle mama’s, was druk bezig en spoorde haar dochter aan om het eens allemaal op te schrijven. Dat heeft ze dan ook gedaan.

Mama stuurde het mij op en toen ik het las kon ik mijn ogen niet geloven.

Op haar leeftijd, en dat is 56 jaar geleden, zou men mij nooit aangemoedigd hebben om zoiets op papier te schrijven, laat staan erover spreken. Kinderen moesten toen zwijgen en luisteren. Zij hadden geen recht op een eigen opinie. Trouwens, ik ben zelfs niet zeker dat ik op die leeftijd al zulk een geloofservaring had en zoiets zou hebben neergepent. En indien ik het zou gedaan hebben dan zou men ermee naar de pastoor gelopen zijn en die zou me een uitbrander gegeven hebben.

Ik plaats het hier ter illustratie van sessie nr 10 – 2017 waarin gesproken werd over de versnelde geestelijke ontwikkeling bij kinderen en dat ouders gevraagd worden om hun kinderen daarin aan te moedigen.

Noch de mama, noch ik hebben iets aan de tekst veranderd. Het is haar taal en haar gezichtspunt.

Hier is haar verhaal.

Engelen

Engelen zijn een deel van God. En alle delen van God zijn goed. God verspreidt goede energie. Dat doet God niet alleen. De engelen helpen hem daarbij. Als je je niet goed voelt, zorgen de engelen ervoor dat je steun krijgt. Als je je goed voelt, is een groot deel van je hart blij. Want een klein stukje weet dat er de volgende dag gelijk weer iets kan gebeuren. Engelen helpen je met geluk en ongeluk. Omdat engelen goede energie verspreiden, kunnen ze je goed laten voelen in je hart. Als je je goed voelt, voel je een zonnetje in je hart. Als je je slecht voelt, komen er wolken voor de zon in je hart. En als je boos bent, dan wordt het erg donker in je hart. Als de vogels fluiten is je hart blij en als het onweert ben je bang. In het leven maak je leuke en niet zo leuke dingen mee. De engelen geven je goede energie. Als je blij bent voelen de engelen de goede energie, als je boos bent geven de engelen je goede energie. 

Bidden

Als je bidt vertel je aan God wat je die dag gedaan hebt en wat je morgen wilt doen. Je vraagt aan God als je je niet goed voelt of Hij je steun wil geven. Als je de volgende ochtend wakker wordt, weet je dat God in de nacht dingen voor je heeft gedaan en heeft veranderd. Als je iets vraagt aan God doet Hij dat gelijk.

Ik weet dat omdat ik dingen aan God heb gevraagd die gelijk gebeurd zijn. Bijvoorbeeld omdat ik bang was voor mijn presentatie op school en toen ik de presentatie moest geven was ik niet bang meer. Ook was ik een keertje ziek en de volgende dag niet meer.

Je kan op God vertrouwen. Ook als je denkt dat Hij het niet doet. Als je iets niet moet doen dan waarschuwt God. Hij geeft door aan mijn hersenen wat ik beter niet kan doen. Bidden is niet alleen vertellen wat je die dag gedaan hebt en vragen of God iets voor je wil doen. Door bidden maak je God en de engelen blij.

God wordt nooit ongerust. Bidden is het beste wat je voor God kan doen. Maar er zijn nog meer dingen die je voor God kan doen. Ze zijn meestal belangrijk zoals ruzies goed maken of iets aan iemand geven of als iemand het moeilijk heeft hem of haar steunen. Bidden heeft een deel te maken met wat je voor God over hebt.

Iets doen voor een ander vindt God heel belangrijk. De liefde is nog sterker dan geld. God vindt het precies hetzelfde. Omdat God de wereld heeft gemaakt, betekent dat niet dat Hij de baas is van iedereen en alles. God wil dat we de wereld beter maken. Als je aan God denkt, denk je meteen aan Jezus en aan engelen. 

Jezus

Jezus is de zoon van Maria en Jozef. Jezus kwam vertellen dat God bestaat. Jezus is een soort van zoon van God. Hij wil God helpen om de wereld beter te maken. Jezus was een mens. Door Jezus weten nu de meeste mensen wel dat God bestaat. Als je er niet in gelooft, weet God nog steeds dat jij bestaat. Dieren kunnen ook blijdschap voelen of vrede.

Jezus is nooit boos geweest. Hij heeft zijn Vader geholpen met het werk. Hij heeft zijn moeder geholpen met de afwas en hij heeft voor zijn broertjes en zusjes gezorgd.

Hij heeft veel liefde over voor de hele wereld. Ook al is hij er nu niet meer, hij houdt nog steeds van ons. Als je slaapt kun je Jezus horen. Als een mens iets fout doet in zijn leven, weet Jezus dat hij het wel weer goed wil maken. Jezus helpt dan. 

Liefde

Als je liefde voelt, dan weet je diep van binnen dat je gelukkig bent. Ook al ben je niet rijk. Zonder geld kun je ook gelukkig zijn.

Liefde is sterker dan wat dan ook. Liefde voel je als je blij bent. Je kunt liefde voelen voor een zonnige dag, voor familie, voor dieren, voor de bloemen, voor God en de engelen. 

EINDE.

MEZZA VERDE GROEP.

http://www.mezzaverde.com