Onze “fantastische momenten” delen of niet?

Sessie nr 5 van 9 oktober 2021 – origineel Nederlands/Engels.

Plaats : Mezza Verde in België.

Nota Wivine : Hier zijn antwoorden op vragen van iemand die al een paar maanden in onze groep is. Hij leeft in Colombia en ik noem hem hierna Oscar. Het zijn vragen waar ook anderen, die niet de “activatie van de geest ontvankelijke klieren” hebben ontvangen zich stellen, waarmee ze soms geconfronteerd worden.

Oscar : Ik kon niet bij de speciale groepsmeditatie zijn. Ik besloot om aan de behoeften van mijn vrouw te voldoen en boodschappen te doen. Ondanks dat je zei dat het niet mogelijk is om systematisch al de wekelijkse groepsmeditaties bij te wonen, heb ik het gevoel dat ik heel veel mis. Ik weet dat er nog dagen komen, dus ik zal proberen er iedere keer te zijn.

Wivine : het is mogelijk om regelmatig die speciale groepsmeditatie te volgen als men dat wil. Het kan echter gebeuren dat er toch iets tussenkomt. Bij mij is dat tot hiertoe 2-maal voorgevallen. Bij anderen iets meer. Er zijn altijd uitzonderlijke gevallen : het werk, gezondheid, reizen, familieproblemen, enz. Iedereen doet zijn best om er aan deel te nemen. Men kan in de auto mediteren (als men niet rijdt), in de wachtzaal van een hospitaal, in een trein, in een vliegtuig of op een vlieghaven, op zijn werk (ga op de wc zitten), in een restaurant, op een terras, in een kerk, op een bank in een park. Het is niet zozeer de tijd van de meditatie die telt, wel de wil en de behoefte om te mediteren of aan een groepsmeditatie deel te nemen. Het hoeft niet altijd in de beste omstandigheden te zijn.

Oscar : Er is een persoonlijke vraag die in mijn achterhoofd blijft hangen. We zijn niet langer verantwoordelijk voor het verlichten van onze dierbaren, zij die ons nabij zijn, vrienden, bekende mensen enz. Het is de taak van hun God Fragment. Tenzij, als ik het goed heb begrepen, ze ergens naar vragen.

Toch heb ik soms het gevoel dat ik iets moet zeggen zelfs wanneer ze niets vragen. Een vraag moet stellen, of naar voren komen met een paar opmerkingen op voor de hand liggende situaties. Ik weerhoud mezelf er altijd van om dat te doen, maar niet als ze ergens naar vragen.

Ik ben me ervan bewust dat ze zelf naar hun antwoorden moeten zoeken. Want het is niet alleen een onderdeel van het evolutieproces, ik zou daardoor ook hun “fantastische momenten” kunnen afnemen als ze iets ontdekken. Wat volgens mij het beste deel van het evolutieproces is.

Het is niet dat ik een Verlicht Mens of een God Mens ben (voel me er nog ver vanaf, maar kom er elke dag dichterbij). Vroeger was ik altijd rustig ... maar nu wil ik hierover altijd spreken.

Wivine : er is een groot verschil tussen “evangeliseren” zoals dat gebeurt vele Bijbel-religies en andere religies. Er zijn zoveel filosofieën, religies en culten. De meesten daarvan draaien rondom de waarheden van een Heilig Mens die al lang is overleden en wiens woorden werden opgeschreven honderden jaren na zijn dood. Zo werden ook veel oudere wijsheden en rituele praktijken mee opgeslorpt in nieuwe wijsheden met als resultaat de huidige religies en filosofieën met hun heilige boeken. Er gingen ook wijsheden verloren omdat ze geheim werden gehouden of stoorden. Dat is het geval geweest bij vroegere Grote Staatsleiders die een Staats-religie wilden hebben. Georganiseerde religie en politiek liggen nauw bij elkaar. Zowel de staatslieden als de priesterordes bestaan uit mensen en mensen zijn dikwijls op macht en rijkdom belust[WS1] . Die macht hadden ze zeker in tijden waar “het volk” ongeletterd was en de wapens van de staatslieden de priesterordes hielpen. Als ze al zelf geen eigen leger hadden. Er is niet veel veranderd op wereldvlak. Vele politieke geschillen vinden hun oorsprong in godsdienst geschillen en omgekeerd. Ze zijn als de linker en de rechterschoen van een paar.

Diegenen die weten dat ze bewoond worden door een “ Goddelijke vonk”, een “God Fragment”, of een “Gedachtenrichter” en dat contact innerlijk opstarten op gelijk welke leeftijd, evolueren anders en veel sneller op geestelijk gebied. De kennis van de “inwonende Geest” is veel meer verspreid dan men denkt en zelfs zeer oud.

De tijd is aangebroken om die kennis terug te verspreiden. Zodat ze aangemoedigd worden om hun eigen geestelijke ontwikkeling in handen nemen. Zodat ze “Meester” worden van hun geestelijke loopbaan en geen “slaafse volgeling” blijft, afhankelijk van de woorden van een ander mens, die de waarheden van een Heilig Boek kristalliseert.

Goddelijke Waarheid en Wijsheid die we van binnen ontvangen, leeft, evolueert en transformeert voortdurend naarmate onze ziel groeit en meer kan begrijpen.

Het is belangrijk dat mensen dat weten. Maar je moet zelf aanvoelen waar, wanneer en bij wie je dat kan. Of ze er onmiddellijk iets willen mee doen of niet maakt niet uit. Het zaadje planten is voldoende. Overtuig ze nooit dwangmatig en maak er geen hobby van. Ieder krijgt immers zijn tijd en heeft vrije wil.

Komt de behoefte om te spreken bij je op in gezelschap, vraag je dan eerst af of het komt van

-      je eigen “ego” of

-      dat het een aansporing is van je “innerlijke geestelijke leiding” die iets wil zeggen via jou?

Wat je dan moet doen bespreek ik op het einde, bij je laatste vraag.

Vooraleer wij mediteren geven altijd eerst onze intentie weer om geestelijke leiding te krijgen van onze geestelijke gidsen, om contact op te nemen met de Goddelijke Vonk in ons. Dan sluiten we onze ogen en trachten onze gedachten stil te leggen. Wat niet altijd lukt, maar dat geeft niet.

Er zijn vele soorten meditaties die van het Oosten komen en zelfs nu van de gezondheidszorg. Geen enkele heeft als bedoeling om contact op te nemen met ons inwonend God Fragment.

Het is deze intentieverklaring die de deur opent en het verschil maakt. Vooral als ze vanuit het hart komt.

Ons dagelijks leven brengt vele soorten problemen met zich mee. We nemen onze vragen mee in onze meditaties en vragen om begeleiding en oplossingen. De antwoorden en keuzemogelijkheden komen, intuïtief of iets duidelijker. Het is op die manier dat we de onbeschrijfelijke Goddelijke Wijsheid en Liefde ontdekken. Door ze te leren toepassen in ons leven en zelf te veranderen zoals God het Wilt.

Oscar : Mijn vrouw is mijn naastte persoon die iets afweet van wat ik (wij) doe, maar ze is niet geïnteresseerd in de diepte van deze dingen. Soms laat ze me gerust. Andere keren klaagt ze dat ik nooit iets doe... (ze is zwanger en soms nerveus, maar andere keren geloof ik dat ze constant mijn aandacht [WS2] wilt, wat ook ok is). Dienstbaar zijn is niet niets doen, maar dat zeg ik haar niet. Ik zeg gewoon dat ik aan het mediteren ben. Ik reageer niet langer meer op haar opmerkingen (zelfs al van vóór de activatie), ik begin het te snappen (of ik denk dat ik dat doe). Toch zou ik haar graag vertellen hoe ik mij voel als ik dichter bij het Licht kom, of wanneer ik die vrede voel die alle begrip te boven gaat.

Wivine : nu ga ik spreken uit mijn levenservaring. Ik ben merkelijk ouder dan jullie beiden. Eerst en vooral is het juist dat wij vrouwen veel aandacht nodig hebben, zeker als we jong zijn. Dat verdwijnt of verandert met de tijd. Niet bij iedereen. Als een vrouw een kind verwacht weegt dat op haar lichaam en gemoed. Het voelt aan of alles soms te zwaar wordt en dan roept de vrouw om hulp en steun. Dat is normaal.

Leg haar uit waarom je mediteert en wat de bedoeling ervan is. Wilt ze het niet weten, ja dan accepteer je dat.

Voor mijn man was en is mediteren tijdverlies. Hoe kun je zolang zitten en aan niets denken? Je hoofd moet toch altijd bezig zijn met iets, anders verlies je kostbare tijd. Dat heb ik nooit uit zijn hoofd kunnen halen en hij wilde het zeker niet proberen. Na vele ruzies, heb ik hem gevraagd om mij die vrijheid te laten en dat te respecteren. Net zoals ik hem zijn vrijheid gaf om al zijn sporten te doen, laat thuis te komen en daarover nooit klaagde. Ik heb hem gevraagd om mijn geloof te respecteren zoals ik zijn geloof of ongeloof respecteer. Met andere woorden dat we zouden stoppen om elkaar te willen overtuigen van ons gelijk. Dat heeft uiteindelijk bij hem ingeslagen en sindsdien leven we veel rustiger met alle respect voor elkaars hobby’s en geloof. We maken nog ruzie maar dan over andere dingen. Ieder huwelijk kent dat soort problemen in het begin. Ieder lost dat op termijn op met zijn partner. Mutueel respect en verdraagzaamheid dat begint binnen je eigen huwelijk of gezin. Moeilijker wordt het met je vrienden, je werkomgeving, je andere familieleden. Dat moet je zelf ondervinden. Overal is het verschillend. Het is een leerschool.

Weet je niet meer wat te doen : vraag aan je “inwonend God Fragment”, die weet altijd wel raad. Misschien is het iets in je eigen gedrag dat moet veranderen? Het probleem ligt niet altijd bij de ander.

Het delen van die fantastische momenten is bijna niet mogelijk met iemand die dat niet kent omdat ze die weg niet volgen. Je kunt dat gevoel niet beschrijven noch overdragen aan iemand die niet weet waar je het over hebt. Nogmaals, je mag het altijd proberen. Wijsheid komt met de jaren!

Oscar : Ik weet dat dit niet nieuw is voor iemand die dit of een soortgelijk pad al een tijdje bewandeld. Ik geloof zelfs dat Jezus verkeerd werd begrepen. Wat ik eigenlijk wil weten is het volgende : zullen deze ervaringen ooit volledig kunnen gedeeld worden hier op aarde met degenen die dicht bij je staan?

Je doet dit al een tijdje, dus ik vraag je hoe het aan jouw kant van het leven ging. Ik weet dat je wat afstand nam van je familie, maar hoe zit het met je man? Misschien is het te persoonlijk om te vragen. Aarzel niet om op elke gewenste manier te antwoorden.

Wivine : hier heb ik al deels op geantwoord. Ik zal iets verder gaan.

Je beslist zelf of je je eigen mooie momenten met anderen wilt delen.

Je mag alles delen.

Dat ze het accepteren of niet zul je wel ondervinden. Er bestaan geen regeltjes voor. Je leert wanneer, wat en tegen wie je moet zwijgen door ondervinding. Het hangt af van je omgeving en hun geloofsgemeenschap. Probeer het eens uit. Schreeuw het van de daken als je wilt, wacht op de reacties en dan zie je wel.

Je hebt die persoonlijke ervaring nodig. Daar leer je veel van. Ook de manier waarop je ego werkt en waar dat zich verstopt. Niet simpel om te doen, maar komt met de ervaring als men het regelmatig en eerlijk tracht te doen.

Je kan je “fantastische momenten” altijd delen met mensen die weten waar je het over hebt, en dat zijn er nu weinigen. Later zullen er zeker en vast meer zijn.

De drang die je nu zo sterk voelt om deze “fantastische momenten” te delen, zal na verloop van tijd vervagen. Je zult zien. Het zullen je privémomenten met God worden en zullen dat blijven omdat je innerlijke vaas nog veel moet groeien. Na verloop van tijd zal die meer en meer kunnen bevatten voordat hij overloopt.

Dan is er nog een ander fenomeen.

Iemand die deze weg opgaat leert nieuwe waarheden, verwijderd oud geloof dat hem niet meer dient. Heeft dan plots de behoefte om dat aan iedereen te verkondigen en anderen te overtuigen.

Maar hoe ga je overkomen als je nieuwe waarheden om de zes maanden je oude overtuigingen overboord gooien? Ga je nog geloofwaardig overkomen? Hoe weet je dat wat je nu weet en gelooft overmorgen nog waar zal zijn? Want je zielsevolutie zal alsmaar versnellen.

Zo leer je ook zwijgen tegen anderen over je geloofsovertuigingen.

Ieder geloof dat je weggooit was ooit een steiger die je gebracht heeft tot nieuwe geestelijke inzichten.

En het kan zijn dat anderen diezelfde “steiger” nog nodig hebben om hun volgende stap te zetten. Hoe ga jij weten of je die “steiger” van die mens zomaar mag wegnemen?

Het kan ook zijn dat je voor een zeer geëvolueerde ziel komt te staan die verder staat dan jij. Hoe ga je dat te weten komen? Want een overtuigde gaan prediken die er meer van weet dan jij is heel gênant. Heb het zelf ondervonden.

Toch zijn er momenten dat je mensen tegenkomt, vrienden, kennissen of vreemden, die je iets gaan vertellen alsof jij hen een antwoord kan bieden. Dan krijg je de innerlijke behoefte om iets te zeggen.

Ja, maar niet wat jij wilt zeggen.

In al die opgenoemde gevallen raad ik je aan om eerst aan je innerlijke leiding te vragen om je de woorden in de mond te leggen die de persoon of het gezelschap moet horen om verder te kunnen. Die woorden waar ze nood aan hebben, die woorden waarmee hun God Fragment dan verder kan werken in hun bewustzijn.

Als je dat gevraagd hebt maak je je hoofd leeg en begin je te spreken. De juiste woorden komen dan vanzelf uit je mond. Je zult je dit realiseren, want het zal zeker niet zijn wat jij zou hebben gezegd.

Ook dat vraagt allemaal oefening om er goed in te worden. Er over lezen helpt niet. Oefenen en nog oefenen tot je er goed in wordt.

Dan pas ben je een echte hulp voor de ander op geestelijk niveau. Dan loop je niet in de voeten van de geestelijke leiding van een ander. Dan help je die geestelijke leiding.

Niet mijn wil maar uw Wil mijn God!

Einde.

MEZZA VERDE GROEP.

http://www.mezzaverde.com

Voor de uitleg van de woorden in het blauw zie het Urantia Boek.


 [WS1]

 [WS2]